Zelf de was doen tijdens waterschaarste

wassen tijdens waterschaarste

Zelf wassen tijdens waterschaarste: kun je dat nog wel verantwoorden aan de toekomstige generaties?
Het zal niemand ontgaan zijn; het is droog en er ontstaan langzaam maar zeker problemen in de drinkwatervoorzieningen. Volgens Vitens verbruiken we in deze periode 45% meer drinkwater. Drinken we dan zoveel meer? Nee, dat niet. We gebruiken ons drinkwater voor tal van andere zaken zoals voor het douchen, de toilet, de tuin en het doen van de was. De top 3 water verbruikers: douchen, het toilet en de wasmachine.
Een moderne wasmachine verbruikt per kilogram wasgoed 9 liter vers water. Vaak is een wasmachine aangeschaft om jaren achtereen dienst te doen. De praktijk is dan ook vaak een minder modern model. De oudere modellen wasmachines gebruiken al snel 15 tot 20 liter water per kilogram wasgoed. Een rekenvoorbeeld: een wasje van 5 kg x 15 liter vers water = 75 liter! (en je doet er zo een paar per week).
Newasco verbruikt uiteraard ook water, maar wel flink minder. Hoeveel minder? Per kilogram wasgoed verbruiken wij slechts 4 liter. En dat water halen we uit eigen bron, we verspillen dus geen drinkwater!
Stel je eens voor, als iedereen de was zou uitbesteden, hoeveel kostbaar drinkwater zouden we dan niet besparen?!
Met Newasco voor Thuis helpen wij u uw steentje bij te dragen aan het verantwoord om gaan met ons kostbare drinkwater. Meer weten of aanmelden? Klik hier.

⟵ Terug naar overzicht
Artboard facebook google+ instagram linkedin maps pinterest twitter vimeo youtube world